Ouderen

Wilt u soepel en gezond ouder worden?
Gemiddeld leven we tegenwoordig allemaal langer, maar met het stijgen der jaren wordt het dagelijks bewegen zoals zitten, staan, lopen, bukken en tillen, langzamerhand minder vanzelfsprekend. Spieren nemen in kracht af en de lichaamshouding verandert.
Dit is een normaal proces, maar u kunt zelf veel doen om uw algehele lichamelijke conditie zo goed mogelijk te houden.

Bij oefentherapie Cesar wordt u zelf meer deskundig op het gebied van uw eigen lichaam. U leert uw rug, nek, schouders, knieƫn en voeten tijdens dagelijkse handelingen gunstiger te gebruiken. U krijgt oefeningen om het lichaam zo soepel en sterk mogelijk te houden. Er wordt aandacht besteed aan dagelijkse bewegingen, waardoor u handelingen zoals het opstaan, iets oprapen, fietsen, stofzuigen en tuinieren of andere hobby's makkelijker kunt blijven doen. U wordt zich bewust van uw manier van bewegen en leert uw eigen mogelijkheden optimaal te benutten.

Wat leert u zoal?

  • Houdings- en bewegingsproblemen voorkomen, verhelpen en/of hiermee leren om te gaan.
  • Oefeningen voor uw houding en dagelijkse bewegingen.
  • Oefeningen om de soepelheid te vergroten en de spierkracht te verbeteren; deze oefeningen kunnen de pijn verlichten bij aandoeningen zoals artrose, reuma of osteoporose.
  • Ademhalings- en ontspanningsoefeningen; ook wordt zo nodig aandacht besteed aan aandoeningen als hyperventilatie en CARA.
  • Oefeningen om uw evenwichtsgevoel te trainen.
  • Adviezen en ondersteuning bij het inpassen van uw nieuwe vaardigheden in uw dagelijkse activiteiten.
  • Zo nodig adviezen over loop- en hulpmiddelen en over uw woonsituatie.

Behandeling kan zowel in de praktijk, alsook in de thuissituatie plaatsvinden.

Deze website maakt gebruik van cookies om de werking van de site te optimaliseren. Tijdelijke cookies worden bij beƫindiging van de sessie verwijderd.
Ok