Wat is Oefentherapie Cesar?

Oefentherapie Cesar is de therapie voor bewustwording van uw eigen beweeggedrag.

Het beperkt zich niet tot het aanpakken van de symptomen, maar richt zich op het oplossen van de oorzaak van de klacht.

Veel lichamelijke klachten zijn niet het gevolg van een bepaalde ziekte of aandoening, maar ontstaan doordat iemand zich in het dagelijks leven niet gezond beweegt. Doorgaans is men zich helemaal niet bewust van zijn beweeggedrag. We voelen ons lichaam pas wanneer het pijn doet. Werken in de tuin, zwaar tillen, maar ook (spier)spanning door stress kunnen lichamelijke klachten veroorzaken.

 

Door u te leren welk beweegpatroon de oorzaak is van uw klachten, kunnen de klachten verminderen en in de toekomst worden voorkomen.

Bij het veranderen van het beweeggedrag gaat het erom dat u zelf leert wat wel en niet goed voor uw lichaam is, rekening houdend met eventuele fysieke beperkingen. U heeft het succes van de therapie grotendeels in eigen hand. U leert zelf uw beweeggewoontes in het dagelijks leven te veranderen. Na de behandeling bent u in staat herhaling van de klachten te voorkomen en met eventuele blijvende beperkingen goed om te gaan.

Deze website maakt gebruik van cookies om de werking van de site te optimaliseren. Tijdelijke cookies worden bij beëindiging van de sessie verwijderd.
Ok